Bebisverkstan





Tummen upp / Tummen ner



- Ljus, massor av mysiga ljus!




- Julförberedelser!  Dricka glögg, äta pepparkakor, köpa och slå in julklappar, julpynta, julpyssla! Ja allt som har med julen att göra :D




- Stickade tröjor! Finns det något mysigare än varma goa stickade tröjor nu när kylan kommer och man myser inför julen?


Dessa tre hittade jag inne hos HM.






- Regn!!! Blä säger jag bara!




- Stress! Hur man än gör så stressar man alltid :(






Det är dags för fredagsmys!

Hejsan

Fredag idag! Men jag jobbar ju kväll som vanligt så speciellt mycket fredagsmys blir det inte här förens efter  22.00. Väldigt segt att sluta så sent på fredagar, men vad gör man? Jag har ju jobb iallafall, det är ju inte alla som har det.
I helgen har vi en del vi ska hinna med, eventuellt storhandla på lördag och får vi barnvakt lördag kväll så ska jag och S nog gå ut och fira våran 5 års dag. Söndag så jobbar jag och ska bla plocka fram alla ljusstakarna på jobbet och det ska jag även göra här hemma sen och sen blir det nog lite julmys här hemma med glögg och pepparkakor.

Men först är det dagens jobb som gäller och lämna B på dagis.

Kram

Grisar åt döda grisar


Printscreen ifrån Expressen.

Vem har inte läst om det här i tidningarna? Det har väckt starka reaktioner hos många och i ett flertal bloggar har jag läst om en del reaktioner.
Jag själv tycker det här är fruktansvärt självklart och jag erkänner att jag äter kött själv. Många reaktioner jag har läst är dels ifrån vegeterianer som vill sprida detta vidare så att flera får en tankeställare och slutar äta kött och sen kommer reaktioner ifrån köttätare som helt enkelt funderar på att sluta äta kött efter detta. Många säger att dem ska hoppa över julskinkan i år, ja det finns många reaktioner.

MEN...

Enligt min åsikt så är att bli vegeterian ingen lösning på detta! Att du eller jag slutar äta kött kommer inte att få dessa bönder att sköta sina djur bättre. Är det inte bättre att kämpa för bättre djurhållning och kontroller av detta? Jag menar det här är ju inte enbart ett problem som gäller grisar som ska bli mat. Detta finns även bland sällskapsdjur. Vad hjälper det dem att vi slutar äta kött? Ingenting!

Att detta nu har uppmärksammats i media så kommer bara det förhoppningsvis vara till en fördel för djuren, förhoppningsvis kommer fler kontroller genomföras och folk som får upp ögonen lite kanske vågar anmäla om de se något som inte ser rätt ut.

Jag ska ta mitt ansvar nu och läsa på så mycket jag bara kan och se vad jag som person kan göra för att förbättra djurhållningen för inte bara grisarna utan även för exempelvis kor, får och hästar.


Alla kan inte göra allt men alla kan göra något!
- Klyschigt men sant -

Svimmade nästan...

Hejsan,

Hade tänkt blogga mer när jag kom hem ifrån jobbet igår men precis när jag klev innanför dörren så fick jag så sjukt ont i "tjej"magen, tog två panodil direkt och satte mig i soffan i väntan på att våra grannar skulle komma hem med B. När dem kom så tog jag mig ut i hallen fortfarande gjorde det helt sjukt ont och medans jag står och tar av B ytterkläderna så känner jag att det börjar snurra.. Satte mig snabbt som tusan ner på golvet och allt bara fortsätter snurra, lägger mig ner på golvet och ligger där medans ena grannen borstar tänderna på B och sätter på nattblöja den andra grannen verkar lite nervös och sitter brevid mig hela tiden. Kvicknar till lite och reser mig upp och går till köket för att göra välling till B, hämtar flaskan fyller den med vatten och ställer in den i micron... Allt börjar snurra igen! Sätter mig på golvet och grannarna gör klart vällingen till B och nattar honom. Kvicknar till en liten stund senare igen och går och pussar  B godnatt och därefter lägger jag mig på soffan så får grannarna fixa sitt tack för hjälpen kaffe själva medans jag ligger stilla...

Rusktigt läskigt alltihopa... Den fruktansvärda smärtan i magen som lugnade sig efter ca en timma och just att jag nästan svimmade och inte bara en gång utan två gånger... Borde nog gå till läkaren och kolla upp det känns det som men eftersom jag inte har ont längre och inte har svimmat flera gånger så lär dem ju inte ta mig på allvar ändå... :/

Kram

Regn och rusk..

Regnar och blåser i massor ute.. Vill inte alls gå ut nu och åka till jobbet. Hade hellre stannat hemma och pysslat och donat här istället, har fortfarande några praket kvar att fixa till S paketkalender, får bli till att beställa dem ikväll och sen måste jag komma på vad jag ska köpa till honom i julklapp med. Har ingen aning om vad jag ska hitta på och det är ingen idé att fråga honom heller för där får man inga vettiga svar. Funderar dock på att fixa en liten resa över till Danmark, färja dit sen en natt på hotell och sen färjan hem dagen efter. Fast jag hade nog hellre velat åka till Köpenhamn isåfall och då blir det ju en lite längre resa.. Får se vad jag kan hitta på.


Helst hade jag nog gärna gett honom en ny resa som den till Sousse, Tunisien. Men plånboken räcker inte riktigt till för det just nu...

Kanske ska he som förslag att istället för julklappar till varandra lägga en större peng till sparkontot till nästa resa. Vill väldigt gärna åka till Thailand och hoppas ju på att nästa gång det är dags för resa så är vi fyra personer i familjen :). Vill även åka tillbaka till Tunisien fast stanna längre än en vecka då för att kunna åka runt och uppleva mera. Det är bara att fortsätta spara så vi kan åka till alla ställen vi vill resa till.

Vill ha en ny kamera...

"Vi" har en systemkamera här hemma, anledningen till "" runt vi är att det är alltid S som har kameran och han bär alltid med sig den vart han än är... När jag påpekar att jag vill ha en egen kamera så hänvisar han bara till att jag har ju den lilla... En väldigt gammal canon ixus... Den funkar väl och det är riktigt bra ljus och man fotar utomhus och om det man ska fota är stilla då det tar lite tid för den att ta bilden... Var och klämde på en ny Canon Ixus för ett tag sen och fastade för Canon Digital IXUS 120 IS.På det lilla jag testade den så älskar jag den! Men sen kostar den mellan 2887kr - 4266kr enligt pricerunner... Fast å andra sidan så kostade våran systemkamera över 7000kr (begagnad 1 månad gammal, nyvärde 14.000). Så då borde jag kunna få köpa den här den kan jag ju ändå få för BARA 2887kr :P.


Visst är den snygg med :)



Onsdag, ÄL igår?

Redan onsdag, den här veckan går snabbt. Idag ska jag som alla andra dagar jag jobbar kväll, köra B till dagis om en stund och sen är det dags för jobb till 22.00 ikväll.

Hade lite ont i "tjejmagen" igår kväll.. Vet inte om det kan vara äl eller om min kropp jäklas med mig... Men myste lite innan vi gick och la oss ifall att. Vill bli gravid så snart det bara går och inte enbart för själva grejen med att bli gravid utan jag vill inte vara "nygravid" när det är varmt ute så hade ju helst klarat av dem första jobbiga veckorna/månaderna innan vårvärmen kommer... Hade väldigt mycket problem med lågtblodtryck, blodtrycksfall och dåliga blodvärden när jag var gravid med B och det var jobbigare när det var varmt ute...


Bild lånad ifrån www.blimamma.se

Sagt av B

B satt och pratade med S och Bs faster igår, pratade om att han ville bli storebror och dagen innan så hade vi haft samma diskution här hemma, då hade han berättat för oss att bebisen kunde heta Gullfia. När B satt och pratade med S och faster så utspelar sig detta:

S: Men vad skulle bebisen heta då?

B: Funderar... hmmm...

- Det  går en liten stund....

B: Pappa, vad skulle nu ungen heta?!

 

Ungen??! Vad fick han det ifrån och sättet han hade sagt det på fick både S och faster att vika sig av skratt. Ska erkänna att jag är värdelös på att skriva så det kanske inte ser så kul ut i text men tänk dig en inte ens 4 åring säga detta med väldig betoning på ungen. Haha.

 

 

 

 

 


Julkläder hos Sweetfunky.se

Spande runt och hamnade på Sweetfunky, finns en hel del fina barnkäder där inne och jag hittade dessa som kanske kan passa på B under julen.


Bilder lånade ifrån www.sweetfunky.se


Vad tycker ni?


Pyssel i helgen

Jag och B satt och pysslade i helgen, med stearinljus och vaxplattor. Riktigt roligt och B tyckte om att dekorera ljusen. Väldigt bra pysseltips till er andra med barn, tror det passar bra för barn ifrån 3 år och uppåt.

Så här blev resultatet:

5 stearinljus dekorerade med vax. Dels så har jag skurit ut några bitar åt B och sen så har han själv gjort "ormar" och "bollar".


Sen gjorde vi dessa 2 söta ljus av vaxplattorna som var kvar. B hjälpte mig att trycka ut bitarna med formar och jag "satte ihop" dem.

Har en hel del stearin kvar här hemma och tänkte ta en dag och smälta ner dem och göra små formljus med B som han själv får dekorera med lite stenar eller liknande. Återkommer med bilder när vi har gjort dem :).

Tisdag

Hejsan bloggen,
Sitter i soffan med B och tittar på Nicke nyfiken. Ska snart åka iväg och handla lite innan det är dags för dagis och jobb.  Det finns många skumma barnprogram numera men Nicke nyfiken tycker jag är bra, han "fanns" ju redan när jag var liten :). Men tex drömmarnas trädgård... I stort sätt ALLA barn tycker om det programmet även B men jag kan inte förstå varför?! Lika illa som Teletubbies...


Vad tycker ni om Drömmarnas trädgård?


Nej nu är det dags att fortsätta dagen här hemma.


Ha en bra dag!
Kram

5 år

Idag eller numera snarare igår så ar det 5 år sedan jag och S blev tillsammans. Tiden har gått grymt snabbt och det känns som det vore igår vi låg och tittade på film i hans soffa och kysstes för första gången. Men även om det känns som igår så känns det samtidigt som att det alltid har varit vi. Vi har haft ganska tuffa perioder, fick B tidigt och jag själv har gått igenom en hel del tuffa saker under dessa 5 åren men S har alltid funnits där för mig och stöttat mig i allt även om jag själv inte alltid har märkt det med en gång.

Till helgen pratar vi om att åka till Liseberg och efter det om vi får barnvakt gå till någon mysig resturang och äta god middag och sen hitta på något roligt bara vi två. Ska se till att fixa någon överaskning till honom med, något som är typiskt mig och som visar vad han betyder för mig. :)




Du och jag för alltid




Glitterfy.com - Glitter Graphics

Bebisverkstan

Nästan en vecka har gått sedan jag slutade blöda efter mitt missfall. Och av hela mitt hjärta hoppas jag att det inte tar flera månader innan jag blir gravid igen. När jag blev gravid med B så försökte vi inte ens, jag åt minipiller och märkte först när jag var i vecka 9 eller 10 att jag var gravid, jobbade mycket då och hade inte en tanke på att mensen inte hade dykt upp som den borde. Slarvigt kan tänkas men det var så det var iallafall. Kanske är det därför det känns så jobbigt nu för att det gick så lätt förra gången. Först flera månader innan jag blev gravid och så blev det ett missfall. Men det var väl helt enkelt inte meningen att det skulle bli just detta barnet. 

Nu får vi tänka frammåt, det jobbiga nu är att jag inte har någon som helst aning när mensen kan tänkas komma tillbaka. Förhoppningsvis så kommer jag väl känna när ÄL kommer (som jag brukar) och då får man väl ett litet hum om när man ska se till att få till det. Men tills dess så är det bara att vänta och vänta...



Längat till en liten lingonplutt ligger i min mage igen.


Paketkalender

I år har jag gjort 2 stycken paketkalendrar. En till B (sonen) och en till S (sambon). Har varit riktigt roligt om än jobbigt att slå in alla paket men nu är dem nästan helt klara båda två. Saknar bara paketet för julafton till B och några paket till S som jag ska beställa så fort lönen trillar in på kontot. S har även gjort en kalender till mig och jag tror allt att jag är den som längtar till 1 december mest av oss i familjen.  Vad jag har lagt i S paket kan jag inte skriva här ifallatt han läser bloggen men här kommer vad jag har lagt i Bs paket:

1. 2 stycken fingermonster
2. Stämpel kit
3. Fönsterdekoration - snögubbe
4. 2 stycken badbomber
5. Godis
6. Ett set där man ska måla platsdjur
7. Tandborshållare med timglas
8. Fönsterdekoration - granar och rosetter
9. Doftsuddgummi och stickers
10. Äventyrsbok, Jul i Trollskogen
11. Förstoringsglas
12. Godis
13. Fingendockor man syr själv, spöken
14. Handvärmare med döskalle på
15. Sagobok, Mästerkatten i stövlarna
16. Målarbok med kritor
17. Fönsterdekoration - Glad tomte
18. Gummiansikte (man sätter fingrarna i och gör olika miner med den)
19. Jultomtesparbössa med godis i
20. Måla och sätt ihop ett flygplan
21. Legolåda (Små gubbar mm till lego)
22. F2 stycken fingerapor
23. Liten grisficklampa
24. Inte klar än men ska vara en DVD med en julfilm :)

Nästan allt är inköpt på www.paketkalender.se, www.coolstuff.se och Gekås i Ullared.

Tror att det kommer bli lyckat och en hel del blandade innehåll, småprylar blandat med pyssel och så lite godis då på lördagar. Längar till att få se B och S öppna sina paket och tills jag får öppna det nu S har fixat :).


Dags för jobb nu, ha en underbar kväll!
Kram


Måndag

Hejsan bloggen,

Måndag idag och ny vecka. Sitter och dricker lite kaffe nu och surfar runt. Letar lite efter coola, snygga kläder till sonen. Vill hitta något fint till alla julfestligheter som kommer nu plus alla födelsedagar som är i december och januari. Förra årets finbycor och skjorta har han vuxit ur så det blir till att köpa iallafall 3 uppsättningar med finkläder igen :).  Ska bara hitta det jag verkligen vill ha med :P.

Har hittat bland annat det här ifrån HM.

Kläder till B jag funderar på att köpa ifrån HM

För julafton kanske?


Ny blogg

Hejsan,

Då har man skapat en ny blogg, har bloggat lite tidigare på olika ställen men då jag hela tiden varit tydlig om vem jag är med namn och bilder så har jag inte riktigt kunnat skriva vad som helst just ifallatt någon jag känner skulle hitta bloggen. Så i den här bloggen kommer jag vara ganska anonym till en början iallafall. Jag kommer skriva om min vardag (något censurerad), tankar, känslor och förhoppningar inför syskon till sonen. Är det något ni undrar så är det bara att fråga i kommentarerna så svarar jag så gott jag kan.

Kram

RSS 2.0