Shopping lista

Sitter redan och funderar på vad jag vill köpa till våran lill* Lingonplutt. Kläder har vi en hel del redan, dels sen B och sen har jag fått en massa mer av min pappa och hans fru och så har jag ju redan shoppat lite kläder själv. Men sen så är det ju resten av allt man behöver och vill ha. Detta har jag kommit fram till hittils..

* Spjälsäng - Kommer få köpa en jättefin för några hundralappar där man kan sänka långsidan.

* Sängkläder - Har en del och kommer få mer ihop med spjälsängen, kommer nog köpa lite nya själv med speciellt om jag hittar bra spjälskydd, höga och fasta.

* Babysitter - Kommer nog få en ifrån pappa och hans fru, den är väldigt fin med handtag så den är lätt att ta med sig och flytta på.

* Babyskydd - Funderar på någon med bas men det blir ju lite krångligt då vi har två bilar..

* Barnvagn - Helst hade jag velat ha en Emmaljunga duo, men det är stora och jag vet inte riktigt ännu var jag köper för ny bil och om en sådan kommer få plats.

* Skötbädd - Har inget skötbord med har en tvättbänk i badrummet som får vara skötbord.

* Sittinsats för bebis att sitta i när man badar?? - Vet inte riktigt ännu, men det känns som att det är lättare att bada bebis dem gångerna det görs i badkaret..

* Mobil till sängen - Vill ha en fin med mycket färger som snurrar och låter

* Mobil till vagnen - Någon fin och med mycket färger

* Babygym - Har inte hittat nått som fallit mig i smaken ännu men jag fortsätter spana runt..

* Handukar - Massor av billiga handukar ifrån Ikea är alltid bra att ha liggandes överallt, en bra lärdom efter B var bebis och litet kräkbarn.

* Skötväska - En snygg, smidig och RYMLIG!

- Inotyol och Idomin salva - Torra tvättlappar - Skumtvättlappar - Blöjor - Olja - Amnings BH - Amningskupor - Bindor - Sköna trosor - Någon tuttkräm - Amningsnapp - Mjölkuppsamlare - Amningskudde


Kommer säkerligen tillkomma en massa och annat kommer jag ta bort med tiden men det är roligt att planera :) Och surfa runt på nätet och kolla in alla bebisprylar.

Vecka 8

Vecka 8

Kroppen
: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.

 

www.familjeliv.se


Onsdag

Hejsan bloggen,
Har varit hemma med B idag, vaknade i morse med grym huvudvärk och är jag hemma själv så kan lika gärna B få stanna hemma med. Har myst i soffan med film underdagen och spelat lite spel. Vid 4 så lämnade jag honom på min morfars jobb så fick han följa med honom hem till mormor där han ska stanna i några dagar.

Jag skulle egentligen åkt till Sälen i morgon men då jag körde av vägen i fredags och har haft lite ont i nacken så beslutade jag mig för att stanna hemma och om inte annat var det lättare än att behöva komma på med undanflykter till att inte dricka på en tjejweekend i Sälen... Hade gruvat mig lite för var jag skulle dra för vita lögner...

Mår ganska bra nu iallafall, brösten ömmar som tusan, äter som en häst för att slippa må illa, lite molvärk i magen ibland och är väldigt trött stundtals. Men som sagt mår ändå bra, bävar för att jag ska må mer illa och spy.. :/ URK!

6+4 idag

Tiden går så sjukt långsamt just nu, dagarna släpar sig fram och jag vill vara i vecka 17-18 redan nu... Mår ganska bra just nu iallafall. Ömma tuttar, trött, lite yrsel och lite illamående än så länge bara. Är väldigt svårt att hålla tyst om det hela bara, vill berätta för alla att jag är gravid men vill ändå vänta till vecka 12 då risken för missfall minskar en hel del.

Har redan shoppat lite, har 3 bodys och en filt jag köpt redan för ett bra tag sen, söta plagg jag bara inte kunnat låta bli att köpa. Sen har jag även varit inne på 18månader.se och fyndat några jättesöta plagg :) S har kameran nu men jag ska försöka komma ihåg att fota allt när jag kommer hem ifrån jobbet ikväll.

Nu måste jag får klart B för dagis och sen är det jobb som gäller.

Kram

Vecka 7





Printscreen ifrån www.familjeliv.se

Äntligen!


RSS 2.0